Close button

США закликали Україну не критикувати їх угоду з ФРН щодо "СП-2"

США закликали Україну не критикувати їх угоду з ФРН щодо "СП-2"

Чиновники адміністрації президента США Джо Байдена закликали українських колег не критикувати публічно майбутню угоду з Німеччиною по російсько-німецькому газопроводу "Північний потік-2". Про це з посиланням на Politico, повідомляє Ліга.net.

Американські офіційні особи дали зрозуміти, що США відмовилися від зупинки "Північного потоку-2", але зараз щосили намагаються мінімізувати збиток, уклавши "грандіозну угоду з Німеччиною".

При цьому офіційні особи американської адміністрації "тихо закликали українських колег утриматися від критики" майбутньої угоди з Німеччиною. Крім того, вони закликали не обговорювати потенційні плани США і Німеччини з Конгресом.

За даними видання, американські чиновники попередили, що публічний виступ проти цієї угоди може завдати шкоди двостороннім відносинам США і України.

Високопоставлений чиновник адміністрації оскаржив це повідомлення і заявив, що "ситуація більш складна". У той же час він відмовився ділитися більш детальною інформацією про переговори України і США.

Близьке до президента Володимира Зеленського джерело повідомило, що Україна як і раніше виступає проти СП-2. За його словами українська влада вважає, що санкції США можуть зупинити завершення проекту, якщо адміністрація Байдена буде використовувати їх на етапах будівництва та сертифікації.

Новини

Популярні теми форуму

analytics