Close button

У США нові автомобілі можуть отримати "алкозамок"

У США нові автомобілі можуть отримати "алкозамок"

Великий законопроект про транспортну інфраструктуру очікує підписання президента Байдена. Якщо новий закон набуде чинності, то США чекає справжня революція у світі автотранспорту, повідомляє РБК-Україна.

Законопроект має дати більше свободи власникам електромобілів, він також спрямований на зниження кількості водіїв напідпитку. Смертельні ДТП за участю п'яних водіїв складають приблизно 1/3 всіх нещасних випадків зі смертельними наслідками на дорогах в Сполучених Штатах. Страховий інститут дорожньої безпеки вважає, що сучасні технології можуть запобігти понад 9400 смертельних випадків щорічно.

З огляду на це, в законопроекті говориться, що передові технології запобігання водіння напідпитку мають стати стандартним обладнанням для всіх нових легкових автомобілів. Нові системи повинні визначати рівень концентрації алкоголю в крові водія та при перевищенні допустимого рівня обмежувати експлуатацію транспортного засобу.

Новий стандарт контролю вмісту алкоголю в крові водіїв повинен бути імплементований протягом трьох років. На сьогодні є кілька способів, якими автовиробники можуть контролювати стан водія - від використання салонних камер спостереження до датчиків, вбудованих в кермо.

Новини

Популярні теми форуму

analytics