Close button

Завершився перший судовий процес над російським військовим

Завершився перший судовий процес над російським військовим
Фото: Facebook

У понеділок, 23 травня, суд має оголосити вирок російському військовому Вадиму Шишимаріну, обвинуваченому у вбивстві цивільного на Сумщині, повідомляє Українська правда.

"Я ще раз хочу сказати, що я шкодую. Я щиро каюсь. У той момент я нервував, коли все це сталось. І я не хотів убивати. Так сталось, і я від цього не відмовляюсь…
Я би ще раз хотів попросити пробачення. Від того, що я зробив, я не відмовляюсь, і готовий прийняти всі міри (покарання – ред.), які мені будуть надані", – заявив російський солдат.

Адвокат Шишимаріна попросив виправдати росіянина. Він запевняв, що військовий не хотів убити чоловіка, а лише виконав наказ.

Доводячи це, захисник згадував, що Шишимарін вистрілив не після першої вказівки старшого за званням, а вже після третьої, коли військові почали на нього тиснути. Також серед 3-4 пострілів, які зробив росіянин, лише одна куля влучила в загиблого.

Це, на думку захисту, свідчить, що Шишимарін робив не прицільні постріли і сподівався, що не влучить.

Водночас сам військовий визнає провину повністю.

Прокуратура наполягає, що той, хто наказав йому стріляти, не був безпосереднім командиром Шишимаріна, а отже, останній не був зобов’язаний виконувати цю вказівку. Крім того, такий наказ був очевидно злочинним.

19 травня прокуратура попросила засудити Шишимаріна до довічного ув’язнення. Він визнав провину і попросив пробачити його.

Новини

Популярні теми форуму

analytics