Close button

NASA досліджує астероїд вартістю в квінтильйон доларів

NASA досліджує астероїд вартістю в квінтильйон доларів

Астероїд 16 Psyche багатий такими металами, як залізо, нікель і золото. Він може здаватися серцем мертвої планети, яка втратила свої зовнішні шари, повідомляє Фокус.

NASA збирається почати будівництво космічного апарату під назвою "Psyche", який займеться дослідженням астероїда "16 Psyche" діаметром 226 км.

Про це повідомляє Forbes.

"16 Psyche" розташований в головному поясі астероїдів сонячної системи між Марсом і Юпітером. Він багатий такими металами, як залізо, нікель, золото і вважається ядром протопланети. Відзначається, що більшість астероїдів кам'янисті або крижані.

Місія Psyche є частиною програми NASA зі створення недорогих роботизованих космічних місій.

Читайте також:Одна з найбільш великих зірок пропала

За словами вчених, ядро "16 Psyche" разюче схоже на ядро землі, астероїд може бути серцем мертвої планети, яка втратила свої кам'янисті зовнішні шари. За деякими даними, метали, з яких складається цей єдиний в своєму роді астероїд, можуть коштувати 10 квінтильйонів доларів.

NASA вже розпочало підготовку до місії, в рамках якої з мису Канаверал в серпні 2022 року на ракеті SpaceX Falcon Heavy буде запущено космічний апарат. Він пролетить повз Марса в 2023 році і почне обертатися навколо астероїда в січні 2026 року. Наразі місія Psyche вже пройшла етап "критичного аналізу проекту".

Тепер місія перейде до створення космічної техніки, яка знадобиться для вивчення астероїда.

"Це один з найбільш інтенсивних етапів, через який проходить місія за весь її життєвий цикл. І ми його пройшли. Проблеми не закінчилися, і ми ще не на фініші, але у нас все добре ", - заявила головний дослідник місії Psyche Линди Елкінса - тантон.

Команді належить створити три наукових інструмента:

  • магнітометр для вимірювання магнітного поля астероїда;
  • багатоспектральну сканер для отримання зображень поверхні астероїда і даних про те, з чого він складається і геологічних особливостей;
  • спектрометри, які аналізують нейтрони і гамма - промені, які виходять від астероїда, щоб з 'ясувати, з чого складається небесне тіло.

Збірка і випробування повністю автоматизованого космічного корабля почнуться в лютому 2021 року, і до квітня 2021 року процес має бути завершений.

Основна ходова частина апарати вже будується в Maxar Technologies в Пало-Альто, штат Каліфорнія.

"Однією з речей, якими ми пишаємося в таких далеких комічних польотах, це надійність апаратного забезпечення. Інтегрована система настільки складна, що комплексне тестування має вирішальне значення. Ви проводите тести на надійність, стрес-тести, стільки тестів, скільки зможете. Вам потрібно знайти і виправити кожну проблему чи помилку зараз, тому що після запуску вы уже не сможете нічого виправити ", - говорить менеджер проекту Psyche Генрі Стоун.

В рамках місії NASA також збирається перевірити нову лазерну космічну систему зв 'язку під назвою Deep Space Optical Communications.

Читайте також:"Роскосмос" доставить двох туристів на МКС

Новини

Популярні теми форуму

analytics