Close button

В Парижі затримали 20-річного хлопця через спробу замаху на Макрона

У Франції затримали 20-річного юнака, який кинув димову шашку у вертоліт президента Еммануеля Макрона. Його звинувачують у спробі замаху на лідера країни, пише Сергій Пишкін, РБК-Україна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Parisien.

"У п'ятницю в Парижі 20-річному юнакові було пред'явлено звинувачення в злочинній змові з метою вчинення терористичного акту, після чого він був ув'язнений. Його підозрюють у тому, що 27 квітня він кинув димову шашку у гелікоптер президента Еммануеля Макрона в регіоні Дуб", - пише видання.

Під час протесту проти закону про пенсійну реформу Макрон планував вшанувати пам'ять Туссена Лувертюра, провідного діяча боротьби проти рабства, який закінчив своє життя в ув'язненні у форті Шато-де-Жу. Інформація про візит президента потрапила в ЗМІ, у зв'язку з чим противники реформи спробували прорватись до місця прибуття президента.

"Військові були змушені застосувати сльозогінний газ, щоб відбити їх. Церемонія завершилася. Коли президентський гелікоптер Puma вже відлітав з місця події, молодий чоловік кинув у повітряне судно димову шашку", - додає видання.

Хлопця було заарештовано в нього вдома. Антитерористична прокуратура звинувачує його у трьох можливих злочинах: він міг поставити під загрозу життя солдатів у вертольоті й вбити Еммануеля Макрона.

Затриманий, зі свого боку, стверджує, що хотів своїм вчинком "кинути виклик" Макрону й дати йому зрозуміти, що громадськість не згодна з його політикою.

Пенсійна реформа в Франції

У квітні у Франції розпочались масові протести, після того, як конституційна Рада затвердила пенсійну реформу, що підвищує вік виходу на пенсію з 62 до 64 років. В Парижі та інших містах поліція жорстко затримувала людей використовуючи кийки й сльозогінний газ. У місті Ренн, наприклад, група мітингувальників підпалила поліцейський відділок.

Зрештою Макрон підписав закон про пенсійну реформу, попри заклики профспілоки не робити цього.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Новини

Популярні теми форуму

analytics