Close button

РосЗМІ: У РФ вночі тестували відключення від міжнародної мережі

РосЗМІ: У РФ вночі тестували відключення від міжнародної мережі

Російська влада вчергове перевірила працездатність російських сайтів в умовах відключення країни від міжнародного інтернету, повідомляє РБК-Україна.

Про це повідомляє російське видання РБК.

Два анонімні джерела на телекомунікаційному ринку повідомили виданню, що у Росії відбулися навчання із "забезпечення сталого функціонування інтернету на випадок його відключень ззовні".

Під час навчань у ніч із 4 на 5 липня, за твердженням одного зі співрозмовників видання, "вимикали міжнародний інтернет". Представник Роскомнагляду в розмові з РБК назвав навчання успішними, але не пояснив, у чому саме полягала їхня мета.

"Під час навчань могли перевіряти, чи справді Рунет продовжує працювати в разі подібного відключення (ззовні) Приблизно так само випробовують бронежилети, коли надягають їх на манекени й потім розстрілюють", - припустив анонімний співрозмовник РБК.

Тим часом оператори "Ростелеком", МТС, "Мегафон" і "Білайн" відмовилися коментувати навчання.

Як зазначає РБК, оскільки випадків відключення Росії від глобального інтернету не було, влада використовує встановлені операторами системи DPI для блокування контенту або уповільнення швидкості соціальних мереж.

Нагадаємо, у 2019 році Держдума РФ прийняла в третьому читанні законопроект про ізоляцію Рунета, що дозволяє Роскомнагляду централізовано керувати російським сегментом інтернету та фільтрувати трафік.

Раніше ми також писали, що група білоруських хакерів "Кіберпартизани" отримала доступ до списку слів, якими, на думку Роскомнагляду, не можна називати російського диктатора Володимира Путіна.

Новини

Популярні теми форуму

analytics