Close button

У Кабміні хочуть націоналізувати майно ексміністра Табачника

У Кабміні хочуть націоналізувати майно ексміністра Табачника
Фото: Вадим Чуприна

Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про стягнення в дохід України майна ексміністра освіти часів Януковича та колаборанта Дмитра Табачника.

Про це йдеться в повідомленні міністерства.

"22 березня 2024 року Міністерством юстиції України подано до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції" до Табачника Дмитра Володимировича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Табачник Алла Вікторівна.
Табачник Дмитро Володимирович, колишній міністр освіти України, який після подій Революції Гідності виїхав за межі України та на сьогоднішній день перебуває на тимчасово окупованих територіях", – йдеться в повідомленні.

Міністерства зазначає, що Табачник вів підривну діяльність проти України ще до початку повномасштабного російського вторгнення, контактуючи з представником російської спецслужби.

Під час повномасштабного вторгнення разом з представниками вищих органів влади РФ, ексміністр організовував та координував діяльність керівників окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, підготовки до проведення референдумів.

"Табачник висловлює свою позицію у бік підтримки ключової пропагандистської риторики країни-агресора – т. зв. "денацифікації України", бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій", – додали у Мін'юсті.

Новини

Популярні теми форуму

analytics