Close button

Удар Ірану по Ізраїлю: американські військові збили понад 80 безпілотників

Удар Ірану по Ізраїлю: американські військові збили понад 80 безпілотників

Військовослужбовці США за підтримки есмінців на Близькому Сході збили понад 80 дронів-камікадзе та щонайменше 6 балістичних ракет, запущених з Ірану та Ємену під час вчорашнього масованого повітряного удару по території Ізраїля. Про це заявили в Центральному командуванні Збройних сил США (CENTCOM), пише Володимир Костирін, РБК-Україна.

У звіті командування вказується, що до цієї кількості входить ураження на землі балістичної ракети та ракетоносій, а також 7 дронів до їх запуску. Вони були розміщені в районі, контрольованому підтримуваними Іраном хуситами в Ємені.

"13 квітня та вранці 14 квітня Сили Центрального командування США (CENTCOM) за підтримки есмінців Європейського командування США успішно вразили та знищили понад 80 односторонніх ударних безпілотних літальних апаратів і щонайменше шість балістичних ракет, призначених для удару по Ізраїлю з Ірану та Ємену", - йдеться в публікації.

У заяві зазначається, що "безпрецедентна, злісна та безрозсудна" поведінка Ірану ставить під загрозу "регіональну стабільність і безпеку американських і коаліційних сил".

Також наголошується, що Сили Центрального командування США продовжують підтримувати захист Ізраїлю від таких небезпечних дій Ірану.

"Ми продовжуватимемо працювати з усіма нашими регіональними партнерами для підвищення регіональної безпеки", - додали в американському командуванні.

Атака Ірану на Ізраїль

Нагадаємо, у ніч на неділю Іран масовано атакував Ізраїль, застосувавши сотні ударних безпілотників і ракет. В Ізраїлі заявили, що майже всі повітряні цілі були збиті, а збиток від атаки був незначним. Також західні ЗМІ писали, що системи ППО США на Близькому Сході перехопили кілька іранських дронів.

Повідомлялося, що "десятки ракет" були запущені і з Лівану на північ Ізраїлю, і у відповідь ЦАХАЛ завдав удару по ряду військових структур у Лівані. Також удари здійснювалися з Іраку та Ємену. Загалом Іран випустив по Ізраїлю понад 300 дронів і ракет.

Новини

Популярні теми форуму

analytics