Close button

У деяких країнах Європи знизився рівень довіри до Зеленського - опитування

У деяких країнах Європи знизився рівень довіри до Зеленського - опитування
Фото: president.gov.ua

З 2023 року в деяких країнах знизилася довіра до президента України Володимира Зеленського, найбільше довіра впала в Угорщині. Натомість у Швеції найвищий рівень довіри. Про це йдеться у дослідженні Pew Research Center, повідомляє Новое время.

Там зазначається, що у Швеції вісім з десяти опитаних довіряють Зеленському. Свою довіру до чинного президента України також висловлює близько двох третин респондентів або більше в Канаді, Нідерландах та Великій Британії.

Більше довіряють Зеленському, ніж не довіряють, в Австралії, Бангладеш, Японії, Філіппінах та Південній Кореї. Протилежна ситуація в Малайзії, Сінгапурі та Таїланді. Також шість з десяти респондентів або більше в Греції, Угорщині та Італії не довіряють українському президенту, ідеться в дослідженні.

Окрім цього, зазначається, що довіра до Зеленського є змішаною або негативною в регіоні Близького Сходу та Північної Африки, а також у країнах Африки на південь від Сахари та Латинської Америки, де проводилось опитування.

Згідно з дослідженням, довіра до президент України знизилась у Польщі. Так, у 2024 році Зеленському довіряють 48% порівняно з 70% у 2023 році. Водночас довіра знизилась у Південній Кореї (на 15 пунктів) та Південній Африці (на 12 пунктів). В Австралії, Франції, Німеччині, Нідерландах, Іспанії, Франції, Швеції та США падіння є меншим, але досі статистично значущим, ідеться в дослідженні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics