Close button

Нардеп про зниження мобілізаційного віку: Партнери порушують це питання

Нардеп про зниження мобілізаційного віку: Партнери порушують це питання
Фото: president.gov.ua

Наразі в Україні немає жодних ініціатив щодо зниження призовного віку нижче 25 років. Втім, це питання періодично порушують партнери Києва. Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народного депутата Федора Веніславського під час брифінгу, пише Сергій Пишкін, РБК-Україна.

Як розповів Веніславський, наразі жодних ініціатив про зниження призовного віку на рівні Верховної Ради немає. Зокрема відповідні ідеї не висловлювались й представниками Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ).

"Це питання, яке періодично порушують наші партнери, які надають допомогу. Вони вважають, що вік 18-25 найбільш оптимальний та ефективний для того, щоб громадяни в силу своїх фізичних та психологічних якостей могли активно воювати. Втім, на рівні нашої держави, на рівні виконавчої та законодавчої влади - жодних ініціатив немає", - додав він.

Мобілізація в Україні

В кінці лютого 2024-го президент Володимир Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків. В документі зазначалось, що протягом 12 місяців з дня звільнення в запас строковики не можуть бути призвані знову на військову службу.

Зокрема вже у квітні було підписано закон щодо зниження віку для мобілізації з 27 до 25 років.

Новини

Популярні теми форуму

analytics