Close button

У США російський хакер засудили на дев 'ять років

У США російський хакер засудили на дев 'ять років

Спочатку російський хакер Олексій Бурков довго заперечував свою провину, але зараз він визнає її і шкодує, повідомляє Корреспондент.

У США російський хакер Олексій Бурков отримав тюремний термін - дев 'ять років за кібершахрайство. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на американські ЗМІ в п 'ятницю, 26 червня.

Засуджений свою провину визнав і в суді заявив, що шкодує про скоєне.

"У дитинстві я познайомився з хакерами і це захопило мене на неправильний шлях. І лише у в 'язниці я усвідомив, наскільки неправильно веду себе в житті ", - сказав Бурков.

Якщо враховувати вже проведений за ґратами час, Бурков вийде на свободу через 4,5 року.

В січні прокуратура США в східному окрузі Вірджинії повідомила, що "Бурков визнав себе винним у шахрайстві з пристроями доступу і змові з метою вчинення комп 'ютерного вторгнення, крадіжки особистих даних, шахрайства (.), а також відмивання грошей".

Російського кіберзлочинця розшукували за звинуваченням в кібершахрайстві з кредитами.

Згідно з судовими документами, Бурков керував веб-сайтом Cardplanet, який продавав номери платіжних карт, багато з яких належали громадянам США.

Крім того, згідно зі звинуваченнями, Бурков керував інтернет-форумом з кіберзлочинності, де хакери могли спілкуватися, планувати кіберзлочини, здійснювати покупки та продажу крадених товарів і послуг, а також пропонувати свої послуги.

Підозрюваного затримали в аеропорту Тель-Авіва в 2015 році, коли він приїхав в Ізраїль у відпустку. Пізніше йому висунули звинувачення в злочинах у сфері кібербезпеки. Сам себе він називав фахівцем щодо інформаційної безпеки та довго заперечував свою провину.

Новини

Популярні теми форуму

analytics