Close button

Знайдено тварину, яка допоможе перемогти COVID

Знайдено тварину, яка допоможе перемогти COVID

Вчені розповіли про животном, которое допоможе перемогти covid 19, повідомляє РБК-Украина.

Учені повідомили про науковий прорив у боротьбі з коронавірусом. Як виявилося, кров альпаки допоможе протистояти covid 19, оскільки в ній містяться антитіла до вірусу.

Як повідомляє видання Daily Mail, вченим вдалося виробити антитіла, які здатні нейтралізувати коронавірус SARS cov 2, що викликає covid 19. Блокуючи шипи, за допомогою яких вірус проникає в клітку, антитіла можуть остановить распространение инфекции.

Зараз фахівці почали проводити досліди на хом'яків, якщо все вийде, через рік вчені презентують препарат.

Зазначимо, що ще в 2016 році дослідження антитіл у крові лам почав аспірант приватного американського університету Нотр-Дам в Індіані Деніел Репп. Він хотів вивчити їх вплив на два інших коронавірусу - SARS - cov (викличний атипову пневмонію) і MERS - cov (викличний близькосхідний респіраторний синдром).

Зараз вчені створили антитіло, яка блокує коронавірус, зчіплюючись з shipovidnymi білками його корони.

"Антитіло приєднується до шіпу, не даючи йому стикуватися з кліткою і запобігаючи проникновение, таким чином нейтралізуючи вірус", - розповів один з вчених.

Антитіло дуже цікаво для дослідників, оскільки може нейтралізувати обидва вірусу: і SARS - cov, і SARS cov 2.

Відзначається, що новий метод не замінить вакцину, препарат буде використовуватися в інгаляціях або для обробки уражених місць.

Новини

Популярні теми форуму

analytics