Close button

Економіка виходить з тіні

Економіка виходить з тіні

Мінекономіки вважає, що в країні в 2019 році зберігалась тенденція зниження рівня тіньової економіки. В той же час залишаються п 'ять факторів, що стримують процеси детінізації, повідомляє Фокус.

1. Низький рівень захисту прав власності. Згідно з глобальним індексом конкурентоспроможності (МВК), в 2019 році за показником ефективності державних і громадських установ Україна посіла 104-е місце серед 141 країн. За рівнем захисту прав власності вона 128-я, за рівнем захисту прав інтелектуальної власності - 118-та.

2. Недосконалість судової системи країни. Основними недоліками є недостатня інституційна спроможність і незалежність судової системи, як наслідок, - низький рівень суспільної довіри до неї.

3. Високий рівень корупції.

4. Збереження викликів сталого функціонування фінансової системи країни. У кредитному портфелі банків залишається значною частка непрацюючих кредитів - близько 56%.

5. Наявність територій, непідконтрольних уряду, і як наслідок, потенційних можливостей для виникнення нових схем контрабанди товарами.

bucp320xli_big.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics