Close button

В Україні посилили штрафи для водіїв

В Україні посилили штрафи для водіїв

В Україні з сьогоднішнього дня, 1 липня, зросли штрафи за п 'яне водіння. Якщо водій сяде за кермо в нетверезому вигляді, може заплатити до 34 тисяч гривень, а в деяких випадках навіть опинитися за ґратами, повідомляє Комментарии.

Про це пише "Новое время".

Відтепер нетверезе кермування більше не вважається адміністративним правопорушенням. Тепер за нього водії несуть кримінальну відповідальність. Вона, до слова, набагато жорсткішими, ніж була раніше. Наприклад, штрафи виросли в деяких випадках більш ніж в три рази. Якщо до цього моменту, сівши за кермо п 'яним, водій міг заплатити близько 10 тисяч гривень, то відтепер його можуть оштрафувати на суму у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень. Якщо перший штраф не подіє і водія знову спіймають за кермом в нетверезому вигляді, то заплатити вже доведеться 51 тисячу гривень. А ось водійські права відберуть відразу на три роки. Причому, зробити це можуть навіть після першого правопорушення.

Кримінальна відповідальність передбачена у таких випадках:

  • керування автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп 'яніння. Вживання за кермом препаратів, які уповільнюють реакцію;
  • передача автомобіля іншому п 'яному людині;
  • відмову проходити тест на алкоголь і наркотики;
  • вживання алкоголю або наркотичних засобів після ДТП або після того, як автомобіль зупинив поліцейський.

Опинитися за ґратами водій, який сів за кермо після вживання алкоголю, може, якщо влаштує п 'яну ДТП з постраждалими.

Закон, який посилює відповідальність за п 'яне водіння, повинен був вступити в дію ще 1 січня, але його відклали на півроку.

Також в Україні планують підвищити штрафи за перевищення швидкості. Як саме, "коментарі" розповідали раніше.

Віолетта Комарівська

Новини

Популярні теми форуму

analytics