Close button

Чехи тисячами мігрують до Хорватії

Чехи тисячами мігрують до Хорватії

Тисячі чехів забронювали 15-годинної прямий поїзд до Хорватії, де стомлені коронавірусом мандрівники з нетерпінням чекають літніх канікул на узбережжі, повідомляє Reuters.

За повідомленнями RegioJet, було продано понад 30 000 квитків на маршрут, який планується використовувати до вересня.

З 11 липня щодня будуть відправлятися поїзди, кожен з яких буде перевозити до 560 пасажирів. Доступні сидячі і спальні вагони, з початковою ціною в 590 крон (24,95 дол.) за один відрізок шляху через Братиславу та Любляни.

Пряме залізничне сполучення було скасовано два роки тому, тому що було збитковим. Його відновлення було довгоочікуваним зміною для мандрівників, які прагнуть уникнути сезонних заторів.

Хорватія довгий час була першою у виборі багатьох чехів, що виїжджають за кордон на відпочинок. За винятком періоду міграційної кризи в Європі у 2015 році, коли сусідня Словаччина, яка раніше перебувала в одній державі з Чехією, посіла перше місце.

Подорож до Адріатичного моря було давньою традицією для чехів, починаючи з початку XX століття, коли вони були частиною Австро-Угорської імперії разом з Хорватією.

Чехи також тяжіли до Хорватії в епоху холодної війни, коли вона була частиною Югославії.

Для багатьох чехів Югославія також стала провідником еміграції на захід, оскільки її кордону з Австрією та Італією були більш незахищеними, ніж кордону вздовж залізної завіси.

Новини

Популярні теми форуму

analytics