Close button

В Африці сталася масова загибель слонів

В Африці сталася масова загибель слонів

Понад 350 слонів загинули у Північній частині Ботсвани в результаті загадкової масової загибелі, яку вчені назвали "природоохоронної катастрофою", повідомляє The Guardian.

На початку травня в дельті річки Окаванго вперше були зареєстровані випадки загибелі слонів, до кінця місяця загинуло 169 тварин. В середині червня їх число збільшилося більш ніж удвічі, причому 70% смертей сталися навколо водойм.

Уряд Ботсвани ще не перевірило зразки, тому немає ніякої інформації про причини смерті. Також невідомо про можливу загрозу для здоров 'я людей. Дві основні причини: отруєння або невідомий патоген. Сибірська виразка, яка спочатку вважалася найбільш імовірною причиною, була виключена.

Місцеві жителі кажуть, що деякі слони ходили кругами. Це може свідчити про неврологічних порушеннях.

За повідомленнями, вмирають слони всіх віків і обох статей. Деякі живі слони здавалися слабкими і виснаженими, що говорить про загибель інших в найближчі тижні. Справжня кількість смертей, ймовірно, буде ще вище, тому що, трупи тварин важко виявити.

Отруєння ціанідами, які часто використовуються браконьєрами в Зімбабве, може бути причиною. Але тварини стерв 'ятники не вмирають на тушах.

В дельті річки налічується близько 15 000 слонів, що становить 10% від загальної кількості в країні. Екотуризм забезпечує 10-12% ВВП Ботсвани, поступаючись тільки алмазодобувної галузі.

Повідомлень про загибель слонів в сусідніх країнах не надходило.

Новини

Популярні теми форуму

analytics