Close button

Wizz Air звинувачують у шахрайстві з квитками в ЄС

Wizz Air звинувачують у шахрайстві з квитками в ЄС

У зв 'язку з продовженням заборони на в' їзд до ЄС для громадян третіх країн українці опинилися в неоднозначній ситуації. У багатьох на руках є квитки на рейси в період, коли пасажирам, що не входять у певні категорії, влітати в Євросоюз не дозволяється. При цьому літаки не скасовуються, і люди не розуміють, що їм робити, повідомляє Вести.

Так, авіакомпанія Wizz Air, яка раніше при кожному новому заборону скасовувала рейси і давала можливість перебронювати квиток, цього разу вирішила нічого не робити. Таким чином, якщо житель України не володіє документами, що підтверджують його приналежність до сільськогосподарських працівникам, студентам, біженцям або будь-який інший дозволеної категорії, в літак, швидше за все, він не потрапить.

На авіа - і туристичних форумах власники квитків обговорюють, що їм робити. Як раніше роз 'яснили авіакомпанії, гроші за квиток, що згорів через заборону на в' їзд в ЄС, повертати ніхто не буде. У Ryanair була передбачена опція, що якщо квиток заброньований до 9 червня, а дата вильоту випадає на липень-серпень, то дату вильоту можна замінити безкоштовно. У Wizz Air такого варіанту немає - здати квиток коштуватиме до 80 євро, змінити дату - до 40.

Особливо пікантною виглядає ситуація з Грецією, куди спочатку в 'їзд українцям був дозволений, і з 16 червня вони могли купувати квитки на рейс до Афін, а з 4 липня - у Салоніки. Рейси в цю країну також не скасовані, але обурюються пасажири всіх напрямків.

"Міграційна служба подала на апеляцію. У мене рейс 8.07.20 в Таллінн з Києва. Естонія пропускає українців тільки за спец. запрошеннями або при наявними дозволі на проживання! Грошей мені своїх вже не повернути, тому що за відміну - 80 євро з людини. Ніякого попередження з боку авіакомпанії! Дуже сумні правила у вас. Не сумніваюся, що продаєте і зараз квитки всім поспіль без вищевказаних документів! Перший і останній раз я "скористався" послугами Wizz ", - написав один з учасників дискусії.

Українці звинувачують авіакомпанію у приховуванні інформації і у відсутності зворотного зв 'язку з клієнтами, і розповідають, що на рейси в другій половині червня пропускали вибірково.

"Хлопці, у мене квиток 3 липня з Києва до Німеччини! Можливо, хтось знає, буде рейс? ", - запитують на авіафорумі. У відповідь кажуть, що навіть не варто намагатися летіти: "Німеччина не пустить 100%! Таке враження, що Wizz Air умисно всіх жбурнули на тарифі Basic ".

Нагадаємо, раніше Vesti.ua розповідали, до яких країн українці можуть гарантовано поїхати на відпочинок. Також стало відомо, що з 1 вересня Wizz Air планує запустити рейси зі Львова та Києва в Пардубіце (Чехія), а з 29 березня 2021 року - з Одеси в Мілан (Мальпенса), і з 30 березня - до Риму і Болоньї.

Вікторія Ярош

Новини

Популярні теми форуму

analytics