Close button

Запущений надшвидкісний пасажирський Експрес

Запущений надшвидкісний пасажирський Експрес

Новий рекордний надшвидкісної пасажирський Експрес в Японії не тільки рухається швидше і плавніше, але й здатний перевозити пасажирів у безпечне місце у разі землетрусу, повідомляє CNN travel.

Поїзд N700S був введений в експлуатацію 1 липня і обслуговує лінію Токайдо сінкансен, яка з 'єднує Токіо та Осаку.

Він може розвивати швидкість до 360 км / год, що є новим рекордом, установленим під час пробного прогону в 2019 році. Такі можливості роблять його найшвидшим поїздів у світі. Робоча швидкість буде обмежена 285 км / год.

Це перша модель надшвидкісного пасажирського експреса курсуватиме на ділянці Центральної залізниці Японії. Її запуск спочатку був приурочений до Олімпійських Ігор у Токіо в 2020 році, але був відкладений до 2021 року.

Поїздка цим поїздом буде набагато спокійніше і плавніше, завдяки нової активної системі підвіски, яка допомагає поглинати руху потяга. Поїзд оснащений модернізованою системою автоматичного управління і гальмування, яка дозволяє йому швидше зупинятися в разі надзвичайної ситуації.

qfke17l7rj_big.jpg

N700S також оснащено літій-іонним акумулятором, першою свого роду у світі. Ця система дозволяє поїзду самостійно пересуватися на короткі відстані під час відключення електроенергії. Вона також дозволяє йому переміщатися в більш безпечне місце на низькій швидкості, якщо він перебуває в зоні підвищеного ризику (на мосту або в тунель), або, наприклад, під час землетрусу.

Модернізовані компоненти будуть займати менше місця під підлогою поїзда порівняно зі старою моделлю, що дозволить забезпечити більш гнучку конфігурацію від 4 до 16 вагонів. Це також знижує енергоспоживання і прискорює виробництво, що робить його більш привабливим варіантом для операторів на міжнародному рівні.

Читайте також:

Новини

Популярні теми форуму

analytics