Close button

ВАСИЛЬ

ВАСИЛЬ

Міжбанківський валютний ринок сьогодні продовжив "гасити хвилі", викликані відставкою глави Національного банку України Якова Смолія, повідомляє Курс Украины.

Частина експортерів на самому початку торгів, сподіваючись на зростання, вирішила не поспішати з продажем валюти і спровокувала тим самим короткочасний дефіцит валюти. Покупці, швидко зорієнтувавшись, продемонстрували готовність купити навіть по 27,20 гривень. За такою ціною знайшлося багато охочих продати, і що виник було попит був дуже швидко закритий.

Після того, як стало очевидно, що подальшого зростання сьогодні не буде, активізувалися продавці. Пропозиція валюти різко стало набагато більше, ніж охочих купити, і котирування полетіли вниз. В якийсь момент на допомогу продавцям прийшов Нацбанк, який несподівано вийшов з інтервенцією на купівлю за ціною 27,06 гривень і купив більше звичних 20 млн. доларів. Після того, як Нацбанк пішов, покупці провалили ціну безготівкового долара до 27,00/27,03 гривень.

Ціна готівкового долара у київських обмінниках спочатку зросла з 27,04 до 27,08-27,10 гривень, а потім пішла вниз слідом за безготівковими доларом, Повернувшись до ранкових значень. Охочих купити, за словами операторів валютного ринку, менше, ніж тих, хто хоче здати валюту.

Європейська валюта на FOREX продовжує що почався в п 'ятницю зростання. До 14:55 євро виріс до позначки 1,1314. У столиці євро після обіду продають за 30,34 - 30,35 гривень.

Російський рубль в світі продовжив падіння, опустившись до 15:00 до 72 рублів за долар.

В Києві ціна російського рубля залишається незмінною: зараз його продають по 3,77-3,80 гривні за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics