Close button

У хворих в Україні коронавірус протікає легше

У хворих в Україні коронавірус протікає легше

Коронавірусна інфекція у заражених в Україні протікає легше, ніж в Італії та багатьох інших країнах. Це пов 'язано з тим, що перші випадки були завезені з Австрії, Франції та Німеччини, повідомляє Обозреватель.

Про це розповіла доктор медичних наук, професор кафедри дитячих інфекційних хвороб НМУ імені О.О. Богомольця Оксана Виговська в інтерв 'ю "Главреду".

"Збудник коронавирусной хвороби covid 19 мутує і особливість його мутації в тому, що виникає багато його варіацій (серотипів). Є серотипи агресивніші, які викликають більш важкі хвороби, високу частоту ускладнень (спочатку пандемії), і є відносно легкі ", - пояснила лікар.

За її словами, серотипи в Україні відрізняються від тих, що були в Китаї та Італії. Виговська зазначила, що вони більш слабкі, тому клінічна картина пацієнтів протікає легше.

"На наше щастя, серотипи у нас європейські, але не з Італії, чого ми боялися, тому що там вони якраз агресивні. І оскільки серотипи, які були завезені, слабші, то і клінічна картина наших пацієнтів легша, менше частота розвитку ускладнень, менше важких і критичних пацієнтів, менше хворих, які потребують штучної вентиляції легенів. Звичайно, люди гинуть і у нас, але летальність значно менший, якщо порівнювати з іншими країнами ", - розповіла професор.

Новини

Популярні теми форуму

analytics