Close button

У Мінсоцполітики назвали бажаний мінімальний розмір пенсії

У Мінсоцполітики назвали бажаний мінімальний розмір пенсії

Мінімальна пенсія повинна бути на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних - близько 3300 гривень. Саме до такої цифри варто зараз прагнути Міністерству соціальної політики. Про це сказав радник міністра соціальної політики України Микола Шамбір в ефірі одного з телеканалів, передає УНН, повідомляє УНН.

"Какая она должна быть, я думаю, що ніхто не скаже точно, тому що, навіть якщо людей запитати - одні скажуть одну, а інші - іншу цифру. Але, на наш погляд - вона відповідає затвердженому прожитковому мінімуму державним бюджетом. Міністерство соціальної політики веде облік прожиткового мінімуму у фактичному розмірі і він десь, якщо ми беремо для непрацездатних, близько 3300. Можливо, це десь і цифра, до якої нам потрібно вже зараз прагнути ", - сказав Микола Шамбір.

Він зазначив, що збільшення мінімальної пенсії на 74 гривні - це не багато, але відповідає можливостям державного бюджету.

"Хоча б це (3300 гривень, – ред.) - воно б могло забезпечити той рівень, який можна було б вважати прожитковим мінімумом", - додав Микола Шамбір.

Нагадаємо, з 1 липня українцям перерахували розмір пенсій через збільшення прожиткового мінімуму.

Читайте також:

В Україні запустили автоматичне призначення пенсій

Пенсії в Україні: як зростуть виплати

Дар 'я Панченко

Новини

Популярні теми форуму

analytics