Close button

Відкрита ключова причина старіння

Відкрита ключова причина старіння

Вчені Бернского університету в Швейцарії з 'ясували, що вісцеральний жир, який перебуває у черевній порожнині, сприяє слабому хронічного запалення, яке, в свою чергу, прискорює розвиток вікових захворювань і ослаблення імунітету. Стаття, в якій повідомляється про відкриття однією з ключових причин старіння, опублікована в журналі Nature Metabolism, повідомляє Лента.ру.

Ключову роль у патологічному процесі відіграють специфічні імунні клітини - лейкоциты Еозинофіли. Хоча вони зазвичай присутні в кровоносній системі, фахівці знайшли їх у vistseralnykh жирових тканинах у людей і мишей. Ці клітини, як відомо, забезпечують захист проти багатоклітинних паразитів і сприяють розвитку алергічних захворювань дихальних органів, наприклад, астми. В черевній порожнині вони підтримують місцевий імунна гомеостаз.

З віком кількість еозинофілів зменшується, а кількість прозапальних макрофагів збільшується. Через дисбаланс черевної жир стає джерелом з 'єднань, що сприяють запалення.

Експерименти на мишах показали, що пересадка еозинофілів від молодих тварин старим реципієнтам знижувало не тільки локальне, але та системне запалення слабкою ступеня. Цей підхід чинив омолоджуючу вплив на постарілий організм. Як наслідок, літні тварини продемонстрували значне поліпшення фізичної форми та імунної системи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics