Close button

Чиновника Роскосмосу затримали за держзраду

Чиновника Роскосмосу затримали за держзраду

В Москві ФСБ затримала радника Дмитра Рогозіна (глава "Роскосмосу") з інформаційної політики, колишнього журналіста "Коммерсанта" Івана Сафронова. Причиною може бути Державна зрада, повідомляє Страна.ua.

Про це пише видання "підйом" в telegram-каналі, у вівторок, 7 липня.

"Сафронову І.І. пред 'явлено звинувачення за ст. 275 КК РФ. На даний момент проводяться слідчі заходи. Держкорпорація "Роскосмос" надає всіляке сприяння слідчим органам. Затримання Сафронова І.І. не стосується поточної роботи в держкорпорації "Роскосмос" ", - йдеться в повідомленні.

За даними ЗМІ, затримання може бути пов 'язане зі справою проти газети "Коммерсант", яке, імовірно, порушено через статті про контракт на постачання до Єгипту винищувачів Су-35.

Іван Сафронов в травні 2020 року був призначений на пост радника Дмитра Рогозіна по інформаційній політиці. Як повідомлялося, він повинен був також курирувати "ряд спецпрограм".

Він народився у Москві 18 травня 1990 року. Закінчив вищу школу економіки за спеціальністю "журналістика". З 2010 по 2019 рік працював кореспондентом в "Коммерсанте", з 2019 по 2020 - спецкорреспондентом у "відомостях". Висвітлював діяльність оборонно-промислового комплексу, космічна промисловість.

QIP_Shot_-_Screen_436.png

Новини

Популярні теми форуму

analytics