Close button

Дієта і гормони: як збалансувати харчування

Дієта і гормони: як збалансувати харчування

Низька активність і працездатність, відсутність енергії після пробудження вранці, відчуття втома і сонливість - це одна з ознак інтоксикації організму. Мова йде про накопичення шкідливих речовин при переїданні і нераціональному харчуванні. Не обов 'язково проходити курс детокса: якщо збалансувати харчування, підтримувати легку дієту, рівень гормонів прийде в норму, повідомляє econet.ru.

При збалансованому харчуванні організм отримує безліч вітамінів і мікроелементів, необхідних для підтримки метаболізму та інших хімічних процесів. Основу корисного меню повинні складати овочі та фрукти, які насичують цінними органічними кислотами. Вони запускають очищення тканин від токсинів природним шляхом.

Причини та шляхи усунення інтоксикації

Основні умови детоксикації організму

Якщо не очищати тканини і органи від накопичених токсинів, загострюються хронічні захворювання, погіршується стан шкіри і волосся, а зайві кілограми відкладаються на талії. Щоб підтримувати активність та роботу всіх систем, важливо постійно проводити профілактику. Це набагато корисніше, аніж комплексна Детоксикація 2 рази на рік.

Існує 2 важливих умови, при виконанні яких легко очистити організм від шкідливих речовин і з 'єднань:

  • Постійно заповнювати запаси корисних вітамінів і амінокислот. Доведено, що їх недолік провокує зміна гормонального фону, метаболізму. Це збільшує скупчення токсинів в кишечнику і крові.
  • Регулярно стимулювати природне очищення, використовуючи не медикаменти, а свіжі овочі й зелень, властивості основних гормонів і біологічного ритму.

Коли ви витрачаєте багато енергії, намагаючись впоратися з сильним стресом, перевантаженням на роботі, її запаси краще заповнювати амінокислотами і корисними речовинами. Найкраща комбінація для підтримки організму і одночасного очищення від токсинів - поєднання бурштинової кислоти, вітамінів А, С, Е та селена.

Правила харчування при збалансованою дієті

Лікарі постійно роз 'яснюють, що повноцінне харчування, засноване на корисних продуктах, позбавить від необхідності очищати організм. Багато речовини ми отримуємо тільки з їжі, а недолік позначається на загальному самопочуття. При мінімальному утриманні деяких з 'єднань і мінералів знижується вироблення основних гормонів, що регулюють вагу, процеси розщеплення жирів і вуглеводів.

Чтобы получать максимум корисних речовин і підтримувати рівень гормонів в нормі, включайте в меню певні овочі, фрукти та ягоди. Вони містять цінні антиоксиданти, зв 'язують і виводять шкідливі з' єднання з тканин, поліпшують склад крові.

Аркушеві овочі

Окремо виділяють групу корисних рослин, які лідирують за кількістю фолієвої кислоти. Це важливий компонент для підтримки жіночого здоров 'я, який регулює статеві гормонами. Він прискорює відновлення енергії, засвоєння жиророзчинних вітамінів. Найбільш корисні аркушеві овочі:

  • Рукола;
  • салат-латук;
  • листя гірчиці;
  • шпинат;
  • петрушка;
  • Листова Буряк.

Все зелене листя містять натуральний хлорофіл. Це з 'єднання є антиоксидантом, усуває запалення в тканинах і кишечнику, покращує травлення і виводить шкідливі з' єднання. Воно постачає клітинам кисень, захищає від впливу канцерогенів. Щоб запустити естественный детокс, щодня готуйте салат з листових овочів, додавайте в бутерброди для перекусу, використовуйте для приготування коктейль.

Овочі яскравого кольору

До другої групи корисних продуктів для виведення токсинів та відновлення оптимального рівня гормонів ставляться яскраві овочі, фрукти та ягоди. Це найкращий джерело фитонутриентов, які захищають від канцерогенів, вірусів, зміцнюють імунітет.

Для користі і детоксикації щодня використовуйте овочі та фрукти мінімум 3 квітів:

  • Зелені авокадо, спаржу, оливки, огірки, ківі, лайм, горошок, цукіні.
  • Червоні вишню і черешню, буряки, гранати, редиска, малину, томати.
  • Сині виноград, сливи або ожину.
  • Фіолетові фініки, капусту.
  • Жовті лимони, манго, ананаси, батат.
  • Помаранчеві апельсини, папайю, Гарбуз.

Яскраві овочі можна поєднувати з зеленою листової зеленню. Готуйте легкі салати, вітамінні десерти, але використовуйте в одном блюде різні за кольором компоненти.

Овочі, що містять сірку

Мінеральне з 'єднання важливо для нашого організму: воно бере участь у виробленні багатьох білків, інсуліну, гемоглобіну та незамінних амінокислот. Мінерал міститься в наступних рослинних продуктах:

  • цибуля будь-якого сорту;
  • гриби;
  • капуста;
  • редиска;
  • Рєпа.

Для підтримки стрункості і енергійності рекомендується поступово довести кількість таких овочів до 200-250 г на добу. Сірка частково руйнується при термічній обробці, тому намагайтеся вживати їх у сиром або тушкованому вигляді, додавайте в салати або коктейль.

Збалансоване харчування: складаємо правильну дієту

Вчені довели, що тіло живе з певного біоритму. Всі гормони виробляються в різні години, що допомагає організму правильно розподіляти енергію, переробляти їжу і давати енергію клітинам. Якщо людина збиває його з ритму частими перекушуваннями, переїданням, недосипанням, гормональний фон порушується, з 'являється зайву вагу.

Розібравшись, скільки і яких овочів повинно бути в щоденному раціоні здорової людини, поговорим об вуглеводах. Вони утримуються навіть в рослинній їжі у вигляді натурального цукру. Після вживання овочів або зелени швидко надходять у кров, але блокуються корисною клітковиною, не завдають шкоди підшлунковій залозі і судинам.

Цукор в овочах і фруктах також впливає на рівень інсуліну. В найбільшій кількості цей гормон наш організм виробляє вранці, поступово знижуючи інтенсивність в течение дня. Тому деякі дієтологи рекомендують уживати вуглеводи після 16,00: так буде зберігатися баланс цукру в крові, без різких стрибків. Ви можете вечером на ужин з 'їсти невеликий десерт, але після хорошої порції овочевого салату.

Щоб не набирати вагу, важливо не допускати різких стрибків інсуліну в течение дня. Намагайтеся підтримувати однаковий рівень і вночі, додаючи в обід і вечерю порцію листових овочів, ароматну зелень.

При раціональному харчуванні білки - основа будь-якого прийому їжі. На сніданок і обід обов 'язково вибирайте білкові продукти, які заряджають енергією, не переробляються в підшкірний жир. (М 'ясо птиці, риба, яйця, перекушуйте горіхами протягом дня)

Разом з білками вживайте продукти, збагачені клітковиною:

  • цибуля;
  • солодкий перець;
  • кабачки;
  • цукіні.

Таке поєднання гарантує відсутність запору, комфорт в кишечнику, не провокує викид інсуліну. Спробуйте корисні десерти з натурального йогурту або м ’ якого сиру з додаванням ягід, зелені, фруктів.

При раціональному харчуванні можна вживати "правильні" жири. Організм самостійно їх отримує з м 'яса, молочних продуктів, включаючи в процес метаболізму та виробництва гормонів. Поєднуйте їх із білковою їжею в одній страві, повністю виганяєте, хіба ні маргарину і рафіновані олії.

Перевагу збалансованого харчування - простота і користь раціону. При правильному поєднанні продуктів не потрібно дотримуватися суворих дієти чи рахувати калорії. Організм самостійно відрегулює баланс гормонів, прискорить метаболізм, запобіжить набір зайвої ваги і проблеми зі здоров 'ям.

Новини

Популярні теми форуму

analytics