Close button

Греція переселила групу біженців до Португалії

Греція переселила групу біженців до Португалії

Греція перевезла 25 неповнолітніх без супроводу з переповнених таборів до Португалії в рамках програми переселення в країни ЄС, повідомляє Reuters.

Хлопчики віком від 15 до 17 років жили в таборах для біженців на віддалених грецьких островах. У них немає родичів в Європі.

Сотні тисяч мігрантів і біженців, що рятуються втечею від конфліктів і бідності, використовували Грецію у якості трампліну в європейські країни в 2015 і 2016 роках. Угоду з Туреччиною, укладена за посередництва ЄС, майже зупинило потік, і багато хто залишився у Греції.

Зараз у Греції проживають, щонайменше, 5200 дітей-мігрантів з Сирії, Афганістану, Іраку та Африки. Багато з них живуть в важких умовах.

Переміщення групи стало частиною добровільного плани перевести неповнолітніх з грецьких таборів в інші європейські країни на тлі побоювань з приводу впливу коронавірусу.

Заступник міністра з питань міграції заявив, що влада не тільки переселяють неповнолітніх. Вони також здійснюють програму добровільного повернення осіб, які перебувають у таборах на грецьких островах і прибули в країну до 1 січня 2020 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics