Close button

Розкрито космічне походження життя на землі

Розкрито космічне походження життя на землі

Вчені університету Джонса Гопкінса в США визначили механізм збагачення Чумацького шляху і сонячної системи вуглецем - елементом, необхідним для появи органічних молекул. Про наукову роботу, в якій розкриваються космічні умови походження життя на землі, повідомляється в статті, опублікованій в журналі Nature Astronomy, повідомляє Лента.ру.

Дослідники проаналізували дані спостережень за білими карликами, отримані обсерваторією Кек (Гаваї) з серпня по вересень 2018 року. Об 'єкти належали розсіяним зоряним скупченнях - групам з декількох тисяч зірок, утримуваних разом взаємним гравітаційним тяжінням. Вчені виміряли маси белых карликов и, використовуючи теорію зоряної еволюції, розрахували початкові маси зірок, які перетворилися в них.

Зв 'язок між масами народження і кінцевими масами білих карликів називається ставленням початкової та кінцевої мас, що чим масивніший Зірка при народженні, тим масивніший білий карлик, що залишився після її смерті. Однак карлики в розсіяних Зоряних скупченнях, як виявилося, більше масивні, ніж вважалося раніше. Іншими словами, зірки виробляли білі карлики масою не 0,6-0,65, а 0,7-0,75 маси Сонця.

Це пояснюється тим, що на останньому етапі життя зірки, які вдвічі масивніший за сонце, створювали атоми вуглецю, які переносилися на поверхню світила та неслися із зоряним вітром геть, в міжзоряне середовище. Цей процес протікав досить повільно, щоб дозволити ядер зірок - майбутнім білим карликом - значно збільшити свою масу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics