Close button

Україна закупить ліки від covid 19

Україна закупить ліки від covid 19

Україна веде переговори про закупівлі препарату remdesivir, якого вистачить для лікування 8 тис. пацієнтів від коронавирусной хвороби. Про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров 'я Максим Степанов, передає кореспондент УНН, повідомляє УНН.

"Те, що стосується препарату remdesivir: це лікарський засіб було відразу включено до протоколу лікування, воно було включене, відповідно, нашими фахівцями, українськими, за що я їм дуже вдячний. Я вважаю, що у нас дійсно дуже хороший протокол і ми це можемо побачити по ефективності лікування коронавирусной хвороби, за тими показниками, які є, і відсотку летальності, який є одним з найнижчих в Європі ", - сказав Максим Степанов.

За його словами, remdesivir включений до протоколи лікування, але недоступний, з точки зору продажу.

"Його виробляє американська компанія, зараз вже провели певні переговори з компаніями, які отримали ліцензію від компанії Gilead, американської. Ми розраховуємо на закупівлю цього кошти, зараз проводимо переговори. Попередньо є домовленість про закупівлю її в кількості, розрахованому на лікування до 8 тис. пацієнтів. Це дві компанії ", - додав Максим Степанов.

Дар 'я Панченко

Новини

Популярні теми форуму

analytics