Close button

Американці вважають, що РФ націлена на солдатів США

Американці вважають, що РФ націлена на солдатів США

Згідно з опитуванням Reuters / Ipsos, більшість американців вважають, що Росія заплатила талібам за вбивство американських солдатів в Афганістані в минулому році. І більше половини виступають за введення нових економічних санкцій проти РФ, повідомляє Reuters.

Опитування показує, що американська громадськість залишається вкрай підозрілого по відношенню до Росії. Минуло чотири роки після того РФ спробувала схилити президентські вибори в США на користь Дональда Трампа.

Опитування послідував за серією повідомлень, що Росія винагороджувала пов 'язаних з талібами бойовиків. І, можливо, пропонуючи заохочення за те, щоб вони атакували і вбивали військових США в регіоні. Москва заперечує ці звинувачення.

60% американців заявили, що вони вважають повідомлення про російських заохочення "дуже" або "в деякій мірі" правдоподібними. 21% опитаних повідомили, що вони не заслуговують довіри, а решта були не впевнені.

81% американців заявили, що вважають російського президента Володимира Путіна загрозою для США, включаючи 24%, які вважають його "неминучою загрозою".

54% сказали, що США повинні покарати Росію економічними санкціями. 9% підтримали військові удари. Ще 9% хотіли спробувати поліпшити відносини з Росією. І 29% сказали, що вони не впевнені.

Радник Білого дому з Національної безпеки заявив, що Трамп вживе "рішучі дії", якщо повідомлення про винагороди виявляться правдивими. Хоча адміністрація ще не оголосила про які-небудь конкретні дії у відповідь.

Новини

Популярні теми форуму

analytics