Close button

Провіщено зміна клімату в найближчі п 'ять років

Провіщено зміна клімату в найближчі п 'ять років

Середньорічна температура у всьому світі буде як мінімум на один градус Цельсія вище рівня другої половини XIX століття в кожен з найближчих п 'яти років. Крім того, за рік підвищення може скласти 1,5 градуса. Про це повідомляє Всесвітня метеорологічна організація (ВМО), повідомляє Лента.ру.

Експерти відзначили, що останній п ’ ятиріччя було найспекотнішим за всю історію спостережень. Як відзначають фахівці, їх Головне завдання - не допустити потепління більш ніж на два градуси в порівнянні з доіндустріальним періодом до кінця поточного століття. Завдання максимум для організації - не дати йому перевищити 1,5 градуса.

Як уточнив генсек ВМО Петтері Таалас, зниження викиду вуглекислого газу через пандемії коронавірусу не можна прирівняти до довгострокових скоординованим заходам для нормалізації клімату.

"У зв 'язку з дуже довгим терміном знаходження CO2 в атмосфері очікується, що наслідки зниження викидів нинішнього року не приведуть до зниження концентрації CO2 в атмосфері, який є основною причиною підвищення глобальної температури", - заявив генсек.

Таалас також підкреслив, що незважаючи на негативний вплив пандемії коронавірусу на світову економіку, урядам країн все ж таки варто включити в програми відновлення заходи по боротьбі зі зміною клімату.

Раніше повідомлялося, що вчені університету в Бостоні в США і університету британської Колумбії в Канаді з 'ясували, що від смертоносної спеки може гинути більше людей, ніж вважалось до цього. Примітно, що значну частину смертей сталася через помірно спекотної погоди, а не екстремально високої температури повітря.

Новини

Популярні теми форуму

analytics