Close button

Медики назвали найважливіший вітамін

Медики назвали найважливіший вітамін

Вчені назвали найважливіший вітамін для здоров 'я людини. Ним виявився витамин D. Без нього наш організм не може повноцінно функціонувати і працювати. На думку австралійських фахівців, вітамін D і сонячне світло відіграє ключову роль у багатьох обмінних процесах, а також фактично формує сильніший імунітет, повідомляє РБК-Украина.

Як повідомляє видання WebMd, багато дослідження вже довели, що на тлі дефіциту вітаміну D і дорослі, і діти починають часто хворіти на простудні захворювання. Також організму стає складніше боротися з хронічними недугами, алергіями та бронхіальною астмою. Взимку дефіцит може бути критичним.

Оскільки взимку сонячного світла набагато менше, медики радять компенсувати його за допомогою вживання їжі, багатої вітаміном D. цей вітамін міститься в рибі жирних сортів, а також в повноцінних вітамінних комплексах.

Дуже важлива забезпеченість вітаміном D вагітних. Найчастіше достатню його кількість міститься в спеціальних вітамінних комплексах. Але не приймайте цей вітамін самі, без консультації лікаря.

Для забезпечення здоров 'я кістковою і м' язової тканини у віці від 19 до 65 років рекомендується профілактичний прийом препаратів вітаміну D в сезон низькою інсоляції - з жовтня по квітень. В 19-50 років доза вітаміну D становить 600 МО / суд, старше 50 років - 800-1000 МО / суд.

Новини

Популярні теми форуму

analytics