Close button

Вчені з 'ясували, як мережі 5G впливають на здоров' я

Вчені з 'ясували, як мережі 5G впливають на здоров' я

Бездротова технологія п 'ятого покоління або 5G, яка почала застосовуватися у всьому світі в 2019 році, дійсно впливає на здоров' я, але незначно, повідомляє Новое время.

В експерименті з рибами було показано, що випромінювання 5G чинить "скромне" вплив на слух, розповіли американські дослідники.

"Виходячи з нашого дослідження, ми не думаємо, що 5G випромінювання настільки шкідливо. Це переважно доброякісна технологія ", - сказав subkham Дасгупта, науковий співробітник, який працює в лабораторії Робін Тангей в штаті Орегон.

Автори роботи провели дослідження з використанням ембріонів рибок Даніо, модельного організму, часто використовуваного для виявлення взаємодій між екологічними факторами і біологічними системами. У рибок Даніо і людини є схожі процеси розвитку, і вони схожі на геномном рівні, що означає, що дослідження Даніо можуть бути легко застосовані до людей.

В дослідженні, опублікованому 9 липня, вчені піддавали ембріони рибок Даніо протягом двох днів радіочастотного випромінюванню 3,5 ГГц, частоті, зазвичай використовуваної стільниковими телефонами з підтримкою 5G.

Вони не виявили істотного впливу на смертність, на те, як утворилися ембріони або поведінковий відповідь ембріонів на світло. Вони знайшли скромне вплив випромінювання на тест, який вимірює реакцію ембріонів на раптовий звук. Природу цього відмінності автори роботи будуть досліджувати окремо.

"Наші подальші дослідження будуть присвячені вивченню впливу радіації 5G на тих же рибок Даніо, які використовувалися в дослідженні, на генному рівні, на те, як вони розвиваються від ембріонів до дорослих", - сказав Дасгупта.

Дослідники також хотіли б вивчити вплив більш високих частот і більш високих рівнів впливу на рибок Даніо, щоб не відставати від змін в індустрії мобільних телефонів.

Майбутні дослідження будуть використовувати ту ж стандартизований експериментальну установку, яка використовувалася в цьому дослідженні. Вона включає в себе коробку з міді. Ембріони поміщають на пластини, які ставляться усередині коробки. Випромінювання потрапляє в коробку через антени, а мідь утримує його усередині коробки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics