Close button

Платіжки за електроенергію будуть з новими сумами

Платіжки за електроенергію будуть з новими сумами

Рахунки виставлять за фактичне і очікуваного споживання в поточному місяці, повідомляє UBR.

У липні жителі Києва отримають рахунки на електроенергію з сумами за фактичне і очікуване споживання в поточному місяці. Новий формат оплати вводить постачальник Yasno, повідомила прес-служба КМДА.

Наголошується, що такий формат дозволить клієнтам планувати витрати, платити за електроенергію на період відпустки або відрядження і не витрачати час на розрахунки щомісяця.

"Рекомендовані платежі - звичайна практика в багатьох європейських країнах. Переваги таких платежів вже змогли оцінити клієнти Yasno у Дніпропетровській та Донецькій областях. В липні такі рахунки за електроенергію отримають всі приватні клієнти в столиці "- розповів директор Yasno в Києві Віктор Мельников.

За його словами, сплачувати лише за фактично спожиті кВт-год або також за очікуване - це вибір кожного. Якщо показник виявиться більше, ніж спожили за фактом, це врахують в рахунку за наступний місяць як переплату.

Уточнюється, що в червневому рахунку, який кияни отримають в липні, будуть вказані суми:

  • за фактичне споживання в червні;
  • очікуване споживання в поточному місяці - сума визначається індивідуально і залежить від обсягу споживання минулого місяця: якщо в червні сім ’ я використала 120 кВт-год, плановий платіж на липень буде розрахований на той же обсяг;
  • Рекомендація до сплати - додається сума за фактичне і очікуване споживання, при цьому кожен клієнт сам обирає, за якою із запропонованих сум здійснювати розрахунок.

Оплатити за фактичне споживання електроенергії та здійснити платіж за очікуване можна і в особистому Кабінеті.

Раніше прем 'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабмін не планує підвищувати тариф на електричну енергію для населення. Вартість була і залишиться на рівні 1,68 грн.

Олена buturlim

Новини

Популярні теми форуму

analytics