Close button

Вчені знайшли зв 'язок між сном і довголіттям

Вчені знайшли зв 'язок між сном і довголіттям

Вчені змогли довести зв 'язок між фазою швидкого сну і тривалістю життя, повідомляє Апостроф.

Дослідженням займалися фахівці Стенфордського університету, повідомляє JAMA Network.

Учені продовжують приділяти особливу увагу вивченню сну, так як його важливість для здоров 'я доведена вже не раз. Нове дослідження було присвячено саме фазі швидкого сну, або rem фазі.

Дана фаза характеризується підвищеною активністю головного мозку та становить лише 20-25% від загального сну. Саме під час фази швидкого сну мозок "пити" отриману за дня інформацію, відкидаючи другорядну.

У дослідженні взяли участь понад 4000 піддослідних, які спостерігалися протягом 20 років. У звіті йдеться, що менша час, проведений у режимі швидкого сну, значно корелює зі збільшенням смертності. Тож кожне зниження на 5% швидкого сну було пов 'язано з 13% збільшенням ризику ранньої смерті.

Вчені визнали, що таке тривале дослідження не змогло дати зрозуміти причинно-наслідкові зв 'язки між тривалістю швидкого сну і смертністю, але зв' язок може бути і не причинного. Фахівці кажуть, що порушення rem - фази може бути ознакою інших проблем, які негативно впливають на загальну смертність.

Дослідники в завершенні зазначили, що дорослі, які проводять менше 15% у фазі швидкого сну, найчастіше схильні до ризику ранньої смерті.

Новини

Популярні теми форуму

analytics