Close button

YouTube не зобов 'язаний повідомляти про піратах

YouTube не зобов 'язаний повідомляти про піратах

Відеохостинг не зобов 'язаний передавати електронну пошту або IP-адреса користувачів, які незаконно завантажують фільми на відеоплатформу. Таке рішення виніс Суд Європейського Союзу, заявивши, що необхідно дотримувати баланс між захистом особистих даних і авторським правом, повідомляє Reuters.

Справу було передано до суду ЄС після того, як німецький суд почав просити керівництво про те, щоб должны предпринимать відеоплатформа для боротьби з піратством. Запит стосувався німецької кінокомпанії Constantin Film Verleih.

Кінокомпанія володіла правами на розповсюдження фільмів "дуже страшне кіно 5" (Scary Movie 5) та "Паркер" (Parker) у Німеччині. Компанія попросила YouTube і Google надати адреси електронної пошти, номери телефонів і IP-адреси користувачів, які незаконно завантажили ці фільми на YouTube в 2013 і 2014 роках.

Constantin Film звернулася до суду Німеччини після того, як компанії Google і YouTube відмовилися надати подробиці.

"Коли фільм незаконно завантажується на онлайн-платформу, таку як YouTube, правовласник, у відповідності з Директивою щодо захисту прав інтелектуальної власності, може вимагати від оператора надати тільки поштову адресу відповідного користувача, але не електронну пошту, IP адресу або номер телефону", - сказали судді.

Представниця YouTube заявила, що Google і YouTube твердо мають намір захищати авторські права і забезпечувати конфіденційність своїх користувачів і їх даних.

Новини

Популярні теми форуму

analytics