Close button

УЗ повідомила про терміни відновлення повноцінного залізничного сполучення

УЗ повідомила про терміни відновлення повноцінного залізничного сполучення

"Укрзалізниця" збирається повністю відновити залізничне сполучення вже в серпні - Втім, тільки якщо в країні покращиться епідеміологічна ситуація. Про це розповів виконувач обов 'язків голови правління компанії Іван Юрык під час робочої поїздки в західну Україну, повідомляє Дело.

За його словами, зараз компанії вдалося запустити третину приміських поїздів та далекого сполучення. "Карантин в Україні продовжили до 31 липня 2020 року. Сподіваємося, що в серпні кількість заражених коронавірусом піде на спад, і ми зможемо повноцінно відновити залізничне сполучення з усіма регіонами ", - відзначив топ-менеджер.

Він нагадав, що на даний момент в поїздах діють обмеження за кількістю розміщення пасажирів у вагонах – це два пасажири у купе і СВ, а плацкартних - в шаховому порядку. Також глава компанії закликав мандрівників дотримуватися санітарні норми в поїздах і на вокзалах.

"Найбільше порушень санітарних норм ми фіксуємо в приміських поїздах. Якщо пасажири не реагують на наші зауваження, ми змушені викликати працівників поліції ", - пояснив він.

Також Юрык під час робочої поїздки розповів, що залізничники розглядають доцільність встановлення на Львівському залізничному вокзалі сучасних інфрачервоних систем скринінгу температури.

"Вже найближчим часом ми встановимо такі системи на Київському вокзалі і протестуємо їх. Надалі аналогічне обладнання може бути встановлено і на Львівському вокзалі ", - повідомив топ-менеджер.

Відзначимо, раніше в "Укрзалізниці" заявляли, що всі пасажирські поїзди проходять посилену дезінфекційну обробку до і після рейсу. В кожному вагоні для користування пасажирів встановлено санітайзер, а всі поїзні бригади забезпечені засобами індивідуального захисту й пройшли медогляд.

Для посадки в поїзд мандрівники повинні надіти захисну маску і пройти температурний скринінг при вході на вокзал і при посадці у вагон. Тимчасово в поїзді не продають напої та снеки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics