Close button

"Синдром розбитого серця": ще один наслідок пандемії

"Синдром розбитого серця": ще один наслідок пандемії

Вчені зі США провели невелике дослідження, яке виявило в одному з Штатів збільшення кількості пацієнтів, які страждають "синдромом розбитого серця" під час пандемії. Про це повідомляє CNN, повідомляє Фокус.

За словами вчених, стрес - індукована кардіоміопатія або синдром Такоцубо, який часто називають "синдромом розбитого серця" з 'являється, коли серцеві м' язи слабшають, що призводить до болі в грудях і задишка. Відчуття схожі на серцевий напад, але викликані стресовими подіями, а не проблемами в кровотоці. В рідкісних випадках синдром может стать причиной смерти, але зазвичай пацієнти одужують протягом декількох днів або тижнів.

Дослідники з клініки Клівленда вивчили пацієнтів в двох лікарнях із захворюваннями серця, які лікувалися цієї весни, і порівняли їх з пацієнтами з схожими проблемами, що проходили лікування в останні два роки. Згідно з результатами дослідження, опублікованого в медичному журналі JAMA Network Open, пацієнтам під час пандемії удвічі частіше діагностували "синдром розбитого серця".

У дослідженні взяли участь 1914 пацієнтів з п 'яти окремих двомісячних періодів, включаючи вибірку з більш ніж 250 пацієнтів, госпіталізованих у березні і квітні, під час раннього піку пандемії. Вчені прийшли до висновку, що зростання захворюваності обумовлений "психологічним, соціальних та економічних стресом", викликаним пандемією, яка включає "нав 'язаний карантин, відсутність соціальної взаємодії, суворі правила фізичного дистанціювання та економічні наслідки".

"Пандемія створила паралельну реальність, яка не є здоровою. Емоційне дистанціювання не є здоровим. Економічні впливи не є здоровими. Стрес - індукована кардіоміопатія зросла через кризи, спричиненої пандемією ", - говорить автор дослідження, кардіолог Анкур калре.

Вчені підкреслюють, що не зафіксували зростання летальних випадків від синдрому між пацієнтами до пандемії чи під час.

За словами самих вчених, дослідження було занадто маленьким, щоб дати оцінку загальної картини, так як проводилося лише в штаті Огайо.

Раніше вчені з 'ясували, що коронавірус може викликати інсульт і психоз. У новому дослідженні впливу covid 19 на людський організм з 'ясувалося, що вірус може давати ускладнення на мозок, включаючи інсульт і психоз. Вчені кажуть, що отримані результати підсилюють побоювання щодо обширного вплив вірусу на деяких пацієнтів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics