Close button

Проти covid 19 існує "тихий" імунітет

Проти covid 19 існує "тихий" імунітет

Науковці заявили, що у людини може виробитися так званий "тихий" імунітет від коронавірусу. В першу чергу, це твердження стосується тих людей, які контактували з хворими, повідомляє РБК-Украина.

Британські медики заявили, що у частини людей, які контактували з хворими коронавірусом, міг виробитися імунітет. Вони заражалися хворобою і переносили її малою або безсимптомною формі. Однак при перевірці можна виявити в їх крові сліди covid 19. Про це пише видання The Daily Mail.

Нове дослідження показало, що у шести з восьми чоловік, які проживали в одному будинку з хворими з covid 19, були виявлені позитивні результати на коронавірус. І при тому симптомів хвороби або не було, або вони були незначними.

Науковці пояснили, що тести, які проводять пацієнтам, шукають специфічні антитіла в крові, а ось ті т - клітини в пам 'яті крові, які борються з інфекцією, вони не виявляють. Справжню кількість заражень може бути в рази більшою, оскільки багато пацієнти перехворіли в легкій формі.

У людей, яким проводили тестування на covid 19 і результати були негативні, провели додаткове тестування крові на т - клітини - було доведено, що люди перехворіли коронавірусом, але в дуже легкій формі.

"Наші результати показують, що епідеміологічні дані, що базуються тільки на виявленні антитіл до SARS cov 2, можуть призвести до суттєвої недооцінку впливу вірусу", - сказано в результатах дослідження.

Вчені вважають, що до 10% населення можуть мати імунітет до вірусу, якщо аналізувати результати тестів на антитіла в крові.

Новини

Популярні теми форуму

analytics