Close button

В Європі помітили "нетипову" вулканічну активність

В Європі помітили "нетипову" вулканічну активність

Вчені з університету Каліфорнії заявили про те, що древній вулканічний регіон може становити небезпеку для сучасних країн північно-західної Європи. Як повідомляється на сайті університету, вченим вдалося зафіксувати "нетипову" активність, центром якої є німецький регіон Айфель, повідомляє ZN.ua.

Відзначається, що активність також охоплює частині Бельгії, Нідерландів, Франції і Люксембургу. Разом з тим, вчені підкреслюють, що їх спостереження зовсім не означають, що найближчим часом тут станеться виверження вулкана або потужний землетрус.

"Наше дослідження припускає, що цей регіон є активної вулканічної системою, набагато більш сейсмічно активній, ніж багато розломи в Європі, між вулканічним регіоном Айфель і Альпами", - заявив провідний автор дослідження Пол Девіс.

Зазначається, що у регіону дуже багата вулканічна історія, але останні виверження відбулося тут 11 тисяч років тому. В ході ж нового дослідження вчені звернули увагу на незвичайні руху, які відбуваються на поверхні землі: вона піднімається і розтягується, що незвично для цього регіону Європи.

Регіон Айфель містить в собі безліч стародавніх вулканічних, включаючи Маарів - кругові озера, що з 'явилися в результаті вивержень вулканів. Одне з таких озер - laakher Зе. Вважається, що виверження, породило його, сталося 13 тисяч років тому.

Новини

Популярні теми форуму

analytics