Close button

Дефіцит бюджету США досяг нового рекорду

Дефіцит бюджету США досяг нового рекорду

Дефіцит американського бюджету за червень поточного року перевищив $864 млрд, випливає з поширених в понеділок даних Мінфіну США. Як зазначає газета The Washington Post, це рекордний показник, повідомляє ТАСС.

У світлі заходів, що вживаються адміністрацією США в рамках боротьби з економічними наслідками пандемії, витрати федерального бюджету в червні перевищили $1,1 трлн, в той час як надходження в скарбницю склали лише $240 млрд. При цьому за червень минулого року дефіцит бюджету становив менш ніж $8,5 млрд. Усього за перші дев 'ять місяців 2020 фінансового року (почався 1 жовтня) дефіцит американського бюджету перевищив $2,7 трлн.

Федеральна влада США з березня влили в американську економіку порядку $3 трлн в рамках декількох пакетів екстрених заходів стимулювання економічного зростання в період пандемії, викликаної новим коронавірусом.

Минулого тижня керівник апарату співробітників Білого дому Марк Медоуз в бесіді з журналістами підтвердив, що адміністрація США в найближчі дні приступить до підготовці ще одного пакету заходів стимулювання зростання американської економіки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics