Close button

Головна економіка ЄС розчарована в результатах

Головна економіка ЄС розчарована в результатах

Зважаючи на поступового зняття обмежень, введених на тлі пандемії covid 19, економіка Німеччини почала відновлюватися. Однак експерти розчаровані тим, що можливості все ще сильно обмежені. Дані станом головною економіки Європи доступні на сайті Міністерства економіки та енергетики ФРН, повідомляє Лента.ру.

Згідно з результатами проведеного дослідження, у травні спостерігалося зростання обсягів виробництва на 10,3 відсотка порівняно з квітнем. Позитивна тенденція відзначалася головним чином в автомобільної промисловості, а також в секторі послуг.

Проте в другому кварталі очікується чергове падіння ВВП Німеччини. Уряд розраховує подолати спад лише в третьому кварталі. До того ж, виробничі потужності як і раніше знаходяться на низькому рівні. У травні вдалося домогтися лише 75 відсотків від рівня, зафіксованого до епідемії.

Експерти також відзначили, що вирішальну роль для економіки матимуть темпи відновлення попиту на німецькі товари. Незважаючи на активне зростання експорту товарів у травні (11,6 відсотка), обсяг поставок ключовим торговим партнерам ФРН (наприклад, США і Великобританія) не відновився.

Зростання числа безробітних склав 69 тисяч осіб, що значно менше квітневих та травневих показників (372 тисячі та 237 тисяч осіб соотвественно). Однак експерти не очікують довгострокових поліпшень на ринку праці в найближчі місяці.

Економіка Німеччини пережила рекордний спад з часів світової фінансової кризи 2008-2009 років. У першому кварталі ВВП країни скоротився на 2,2 відсотки порівняно з останніми трьома місяцями 2019 року. Наслідки кризи на тлі пандемії, породили в стан шоку одну п 'яту частина німецьких компаній (21 відсоток), які побоюються за своє існування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics