Close button

Створений найпотужніший квантовий комп 'ютер у світі

Створений найпотужніший квантовий комп 'ютер у світі

Вартість послуги з оренди обчислень з використанням квантового комп 'ютера від Honeywell складе 10 тисяч доларів на годину, повідомляє Сегодня.

Американська корпорація Honeywell виконала свою обіцянку по створенню самого потужного квантового комп 'ютера у світі, який коли-небудь бачило людство. Ще в березні багатонаціональне конгломерат заявив, що запустить найпотужніший у світі квантовий комп 'ютер "протягом наступних трьох місяців". Так і сталося - днями публіці був представлений робочий комп 'ютер з рекордним показником квантового обсягу в 64 одиниці - це в 2 рази потужніший, ніж у попереднього рекордсмена в даній галузі IBM Raleigh. Про це повідомляє блог корпорації Honeywell.

Квантовий обсяг - це вимір, який враховує кількість кубітів або квантових бітів машини, а також частоту появи помилок і зв'язність кубітів. У той же час це доволі складний показник, яким, на думку експерта в галузі квантових обчислень Скотта Ааронсона, в теорії можна було б маніпулювати.

Президент Honeywell Quantum Solutions Тоні Аттлі заявив, що секрет успіху у створенні таких потужних обчислювальних машин в наявності кубітів найвищої якості з найнижчим рівнем помилок. Найближчим часом Honeywell надасть доступ до свого нового квантового комп 'ютера компаній, яким потрібно виробляти величезні обсяги обчислень. За словами Тоні Аттлі, вартість цієї послуги складе приблизно 10 тисяч доларів на годину.

В Honeywell почали працювати над створенням квантового комп 'ютера приблизно десять років тому, коли компанія запустила виробництво кріогенної техніки та лазерів. За останні п 'ять років Honeywell вдалося зібрати команду з більш ніж 100 фахівців, які цілком зосередились на створенні квантового комп' ютера. В березні 2020 року Honeywell заявила, що зможе представити розробку через три місяці. В підсумку цією цілі вдалося досягти, навіть незважаючи на те, що пандемія covid 19 перевернула графік роботи з ніг на голову і змусила багатьох фахівців працювати віддалено.

Квантові комп 'ютери відрізняються від звичних бінарних обчислювальних машин, використовуючи екзотичні правила квантової фізики. Це означає, що вони не обмежуються виконанням одного обчислення за раз, а можуть виконувати безліч обчислень одночасно. Це може зробити їх набагато більш потужними, ніж "класичні" комп 'ютери, хоча їх неймовірно складна розробка та наявність помилок поки обмежує їх потенціал для дослідницьких проектів. Дослідники все ще намагаються зрозуміти тонкощі квантових комп 'ютерів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics