Close button

ВООЗ: чотири основні сценарії розвитку захворювання

ВООЗ: чотири основні сценарії розвитку захворювання

Глава Всесвітньої організації охорони здоров 'я (ВООЗ) Тедрос Адханом гебреєсус сказав на брифінгу, що незважаючи на те, що щоденне число смертей у світі залишається відносно стабільним, ситуація викликає серйозну стурбованість, повідомляє Фокус.

ВООЗ бачить, що захворювання у світі поширюється по відповідно до чотирьох Основними сценаріями.

Перший сценарій реалізується в країнах, які були попереджені про спалах covid 19. Це деякі країни Південно-Східної Азії, Тихоокеанського регіону, Карибського басейну та Африки. Вони швидко і ефективно відреагували на перші випадки зараження. У результаті їм удалося уникнути великих спалахів.

Другий сценарій - масштабні спалахи захворювання, які вдалося взяти під kontrolirol завдяки сильному керівництву і населенню, дотримується основних заходів профілактики (багато країн Європи).

Третій сценарій - країнам вдалось подолати перший пік захворювання, але після ослаблення обмежень хвороба повернулася. Приклади таких країн глава ВООЗ не призвів, а тільки сказав, що "багато країн вибрали невірний шлях в боротьбі з інфекцію".

Четвертий сценарій - інтенсивне поширення інфекції. Це відбувається в Північній і Південній Америці, Південної Азії та декількох країнах Африки. "Однак ми знаємо з перших двох ситуацій, що ніколи не пізно взяти вірус під контроль, це можна зробити навіть при дуже активну його передачу вірусу", - сказав гебреєсус.

У світі станом на 14 липня кількість випадків інфікування коронавірусом становить 13 234 687, 575 466 осіб померли, а 7 695 922 - одужали. За добу кількість хворих увелічілость більш ніж на 200 тисяч осіб.

Читайте також: covid 19: для кого лікування є безкоштовним

Новини

Популярні теми форуму

analytics