Close button

У Білорусі міліція провела масові затримання

У Білорусі міліція провела масові затримання

У містах Білорусі почалися протести через відмову ЦВК країни зареєструвати двох опозиційних кандидатів на вибори президента - Віктора Бабарика та Валерія Цепкало, повідомляє Фокус.

Про це повідомляє Интерфакс-Запад.

В Мінську люди вийшли на центральний проспект столиці - проспект незалежності. Ukchastniki стояли на тротуарі і плескали в долоні.

Ввечері правоохоронці почали перекривати проспект і найближчу станцію метро, готуючись до акції протесту, передає "Єврорадіо". Поліція затримала двох журналістів видання, які вели трансляцію з акції протесту.

Під час прямого ефіру також був затриманий кореспондент білоруського бюро "радіо Свобода" Алеся Пілецький. Також затримали журналістку BelsatTV Катерину Андрєєву і ряд інших журналістів і людей, які вийшли на вулиці.

zatrymanni_minsk_2_14_07_20.jpgzatrymanni_minsk_2_14_07_20.jpg

За даними правозахисного центру "Вясна", затримані не менше 75 осіб.

bel-protest2.jpg

Нагадаємо, Білоруський tsentrinzbirkom відмовив у registratsiiglavnomu опоненту нинішнього президента Білорусі Олександра Лукашенка - Віктору Бабарика.

Причиною свого рішення у ЦВК назвали те, що Бабарика нібито керував злочинним групою, яка займалася "відмиванням грошей".

18 червня Бабарика затримали як керівника протиправної діяльності.

Новини

Популярні теми форуму

analytics