Close button

Протести в Болгарії переросли в сутички з поліцією

Протести в Болгарії переросли в сутички з поліцією

У Болгарії під час антиурядових протестів демонстранти кидали пляшки з легкозаймистою рідиною в поліцейських. В результаті, двоє правоохоронців було поранено, повідомляє УНН.

Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Про те, що протести з вимогами відставки консервативного голови Ради Міністрів Болгарії Бойко Борисова переросли у Софії в зіткнення з поліцією, повідомлив напередодні заступник керівника столичного Департаменту поліції Антон Златаном.

За його словами, в результаті зіткнень в місті були поранені двоє поліцейських і один демонстрант. Шість мітингувальників затримано. Порушники правопорядку громили вітрини магазинів і кидали у правоохоронців пляшки з легкозаймистою рідиною і червоною фарбою, пише видання.

За словами Антона Златанова, серед мітингувальників були помічені групи "провокаторів", які підбурювали до насильницьких дій щодо поліції.

Зазначено, що протести тривають у Софії вже шостий день поспіль. Раніше, 9 липня, в адміністрації президента Болгарії Румена Радева пройшли обшуки в рамках розслідування двох не пов 'язаних один з одним справ про корупцію та розголошенні державної таємниці. Поліція заарештувала для допиту радника президента з питань безпеки Ілію мілушев і уповноваженого у боротьбі з корупцією Пламена Узунова.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що тисячі болгар вимагали відставки уряду.

Новини

Популярні теми форуму

analytics