Close button

Кількість офіційно безробітних вийшло на плато

Кількість офіційно безробітних вийшло на плато

В Міністерстві розвитку економіки прокоментували ситуацію на ринку праці в Україні. Кількість офіційно зареєстрованих безробітних вийшло на плато. Четвертий тиждень поспіль кількість шукачів не перевищує 517 тисяч осіб, з них 432, 9 тисяч уже отримують допомогу з безробіття, повідомляє Maanimo.

До 14 липня в рамках програми допомоги по частковому безробіттю роботодавці подали до центрів зайнятості понад 197 тисяч пакетів документів, при цьому 171 тисяч заявок надійшло від фізосіб-підприємців, які не мають найманих працівників.

Вже прийнято понад 175 тисяч рішень щодо виплат для 326 тисяч працівників (з них понад 153 тисяч - для ФОП).

За кількістю прийнятих рішень про призначення допомоги по частковому безробіттю перше місце займає Львівщина - 34875 позитивних рішень.

Також лідирують Харківська (24723 рішення) Івано-Франківська (17155 рішень), Донецька (16858), Чернівецька (16723) та Сумська (16340) області.

"Логіка програми по частковому безробіттю проста - щоб підприємства не звільняли людей. З цією метою ми робимо виплати, які є прямими і незворотними. Така фінансова підтримка дає можливість бізнесу, і що важливо, саме малому бізнесу і середньому бізнесу, відчувати себе більш впевнено в майбутньому і відновитися після завершення карантину ", - зазначає міністр розвитку економіки Ігор Петрашко.

Нагадаємо, кількість офіційно безробітних в цьому році перевищила 500 тисяч осіб ще в травні.

Читайте також: найбільш високооплачувані вакансії в Україні

Ксенія Хижняк

Новини

Популярні теми форуму

analytics