Close button

Болгарія спростила правила в 'їзду

Болгарія спростила правила в 'їзду

Болгарія відкриває свої кордони для українців. Нові правила в 'їзду під час карантину почнуть діяти вже сьогодні, 16 липня. Про це повідомили на Facebook-сторінці посольства України в Болгарії, повідомляє Комментарии.

Відтепер українцям не потрібно буде проходити двотижневий карантин. Відправиться на болгарські курорти вони зможуть відразу ж після перетину кордону. Здавати тест на коронавірус також не знадобиться, як і пред 'являти довідку щодо його проходження на території України. Всі обмеження дозволив зняти міністр охорони здоров 'я Болгарії. Залишаться лише ті, що передбачені, скажімо, в аеропортах або на борту літака.

Оскільки темпи зростання захворюваності коронавірусом в Україні не сильно змінилися, українців Болгарія внесла в категорію винятків, щоб вони вільно могли відвідувати країну. Там також виявилися громадяни Євросоюзу та Шенгенської зони, а ще британці, алжирці, австралійці, канадці, грузини, японці, марокканці, жителі нової Зеландії, Південної Кореї, Руанди, Таїланду, Уругваю і Тунісу.

Варто зазначити, що Болгарія, станом на ранок 16 липня, все ще була в "Червоній" зоні для України. Тобто, Повернувшись звідти, необхідний або скласти тест на коронавірус, або провести в самоізоляції 14 днів.

За даними університету Джонса Гопкінса, кількість інфікованих коронавірусом в Болгарії вже сягнуло майже 8 тисяч осіб. Надзвичайну епідемічну ситуацію в країні продовжили до 31 липня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics