Close button

ОПЕК і Росія домовилися збільшити видобуток нафти

ОПЕК і Росія домовилися збільшити видобуток нафти

Спільний моніторинговий комітет ОПЕК+ на рівні Міністрів домовився послабити максимальні квоти, що діяли протягом трьох місяців, і збільшити видобуток нафти, повідомляє OilPoint​.

Про це на прес-конференції після засідання повідомив міністр енергетики Саудівської Аравії Абдель Азіз бен Сальман, передає ТАСС.

Також ПОГОДЖЕНО посилення квот для низки країн, які не виконали параметри угоди у попередні місяці. В результаті загальний рівень зниження видобутку виявиться дещо більше, ніж передбачалося.

Замість прописаних у договорі 7,7 мільйона барелів (в даний час - 9,7 мільйона) зниження складе 8,2 мільйона. При цьому бен Сальман додав, що цифри затверджені поки без урахування проблем з виконанням угоди в червні.

Передбачається, що новий рівень обмежень буде діяти до кінця року, а потім, аж до травня 2022 року, сукупні квоти опустяться до 5,8 мільйона барелів.

Нагадаємо, що ще до зустрічі саудівський міністр підтвердив, що обсяг експорту Королівства, незважаючи на збільшення видобутку, збережеться. Надлишок країна пустить на власні потреби.

У той же час, ОАЕ мають намір збільшити експорт нафти. Графік відвантажень нафти, представлений Національної нафтокомпанією ADNOC свідчить про збільшення експорту в серпні на 300 тисяч барелів на добу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics