Close button

У Криму побудують російські "Містралі"

У Криму побудують російські "Містралі"

Росія вперше у своїй сучасній історії закладає вертольотоносці типу "Містраль", повідомило джерело в суднобудівної галузі. "Церемонія відбудеться на Керченському заводі" затока ", - сказав співрозмовник агентства, повідомляє РИА Новости.

Мова йде про відразу двох універсальних десантних кораблях проекту 23900, Проте їх тактико-технічні характеристики поки не уточнюються, це планується зробити після церемонії.

Відомо, що головний корабель серії носитиме ім ’ я "Севастополь".

За даними з відкритих джерел, водотоннажність вертольотоносця проекту 23900 складе 25 тисяч тонн. Ймовірна вартість корабля - більш ніж 40 мільярдів рублів. Головний корабель серії зійде зі стапелів не пізніше 2027 року. На ньому зможуть базуватися вертольоти Ка-52К "Катран", Ка-27, Ка-29 і Ка-31.

Крім бойових вертольотів, кораблі отримають і серйозне штатне озброєння для забезпечення власної безпеки. Це можуть бути зенітні ракетно-гарматні комплекси (ЗРПК) "панцир - м" і 100 міліметрова артилерійська установка а 190.

Контракт на поставку двох вертольотоносців типу "Містраль" вартістю 1,2 мільярда євро спочатку був укладений між французькою DCNS / STX і Рособоронекспортом у 2011 році. Будівництво кораблів "Севастополь" і "Владивосток" почалося у 2012 і 2013 роках. Проте з-за введення санкцій проти Росії контракт розірвали. У підсумку кораблі продали Єгипту, де вони увійшли до бойового складу національних ВМС.

Новини

Популярні теми форуму

analytics