Close button

В Україну масово повернулися нелегальні заправки.

В Україну масово повернулися нелегальні заправки.

Контролюючі держоргани вважають, що "білий" ринок теж вдається до шахрайству з урахуванням пального, повідомляє UBR.

Влада відреагувала на заклик роздрібних продавців нафтопродуктів посилити боротьбу з нелегальним сегментом ринку, за час карантину що почав стрімко повертати втрачені на початку року позиції, і розробили спільний план заходів: вони будуть спрямовані як проти торговців, які працюють повністю незаконно, так і проти ліцензованих операторів, що збувають частина пального "в сіру".

Підхід до контролю за нелегальним обігом палива при цьому планується змінити: замість періодичних рейдів держоргани, у разі забезпечення комунікації з легальними операторами, будуть використовувати їх дані і оперативно реагувати на порушення.

Крім того, влада визнає наявність зловживань і з боку "Білого" ринку, в деяких випадках що приховує реальний обсяг проданого палива за допомогою втручань в системи його обліку на акцизних складах за допомогою установки нелегального програмного забезпечення. Для посилення контролю за такими діями Державна податкова служба зараз розробляє технологію і порядок виявлення шахрайства, розповів UBR.ua голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Між тим проблема тіньового обороту палива, вважають експерти, відбувається не тільки через недостатній контроль за нелегалами: незаконно збувати пальне у шахраїв виходить завдяки корупції на місцях, недостатньою суворістю покарання за порушення, а також завдяки нелегальному виробництву, що забезпечує приплив великого обсягу неврахованих енергоресурсів. Досі в "тіні" перебувають мільйони тонн пального.

Шахраюють не тільки нелегали

У грудні-січні в Україні була проведена масштабна кампанія проти тіньового ринку нафтопродуктів: в ході рейдів правоохоронці припинили незаконну діяльність близько 800 АЗС. Їх роботою, Нагадаємо, великі мережі аргументували низькі темпи зниження ціни на нафтопродукти, ніж був незадоволений президент Володимир Зеленський.

Проте вже в квітні, після впровадження в Україні обмежувальних заходів, експерти почали пророкувати відродження нелегалів: передумови для цього вони бачили в зосередженості держорганів на затвердженні карантинних заходів та боротьбі з коронавірусом.

Побоювання учасників ринку виявилися небезпідставними. Згідно з даними perevirAZS.info, проекту нафтогазової асоціації України (НАУ), що об 'єднує найбільші мережі АЗС, до кінця червня до незаконної діяльності повернулися 157 нелегальних заправок. За наявною інформацією, на сьогоднішній день в різних областях України функціонують 166 порушників: найбільше в Києві та Дніпрі.

У відповідь на стурбованість "білих" нафтотрейдерів 16 червня було проведено засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки під головуванням прем 'єр-міністра Дениса шмигав. За результатами обговорення комісія зобов 'язала місцеві обласні адміністрації за сприяння відповідальних держорганів і нафтогазовій асоціації активізувати заходи проти нелегалів.

Реалізація поставленого завдання було розпочато 13 липня, в ході зустрічі представників НАУ, податкової і фіскальної державних служб (ДФС та ДПС) і голови податкового комітету ВР Данила Гетманцев. Як розповів Гетманцев між ДФС та НАУ зараз відсутня налагоджена комунікація, Однак, якщо її забезпечити, то майже весь ринок можна повністю відбілити, висловив переконання народний депутат.

"Нафтотрейдери володіють оперативними даними про що відкриваються нелегальних заправках і можуть її надавати ДФС в режимі реального часу. Якби вони обмінювалися цією інформацією і більш тісно комунікували один з одним, то ми могли б повністю вивести цей ринок в білу - адже зрозуміло, що разові рейди ні до чого не проводять. Тому дане питання вимагає системного підходу ", - розповідає Гетманцев.

Втім, як заявляв В. о глави ДФС Сергій Солодченко, не у всіх випадках його відомство має можливість впливати на діяльність шахраїв: в ряді випадків нелегали мають реальні ліцензії, що дозволяють реалізовувати нафтопродукти. Часто, пояснив UBR.ua заступник директора Консалтингової групи "А-95" Артем Куюн, ліцензія видається фактично не які мають на неї право "ділкам" на підставі підроблених документів.

"Податковий інспектор ухвалює документи за затвердженим законодавством списком, але не перевіряє їх автентичність і справжність, а також не несе ніякої відповідальності за прийняте рішення. Принесли ліву папірець - она же є у списку на ліцензію? Є. Ну тогда звольте її видати. В результаті багато об 'єктів, які навіть теоретично не могли претендувати на ліцензію, у підсумку її отримали ", - коментує Артем Куюн.

Бізнес на податковому кредиті

Крім ліцензії, ДФС повинна перевіряти на точці наявність реєстраторів розрахункових операцій (РРО), рівнемірів і витратомірів палива на акцизних складах. Махінації з показниками останніх характерні і для легального бізнесу, звертає увагу Гетманцев.

"Використовуючи нелегальне програмне забезпечення, в сертифіковану систему обліку реалізації палива вносяться зміни, які дозволяють частина палива реалізовувати в чорну. Це теж досить серйозна частина ринку. Згодом продаж палива використовується для здійснення схеми "скруток" з ПДВ, що також приносить державі серйозні збитки ", - пояснив Гетманцев.

Схема, пояснює Куюн, полягає у продажу не відображеного у звітності палива за готівку. За документами паливо залишається на руках шахрая - їх він потім продає іншої компанії під виглядом реалізації палива.

"У компанії, яка його фіктивно спожила, утворюється податковий кредит у вигляді ПДВ, під відшкодування", - пояснює мотивацію другого учасника "скрутки" Куюн. Він, Втім, сумнівається, що підробка даних про рівень пального в резервуарах робиться без відома фіскальної служби та корупційного чинника на місцях, тільки за рахунок установки нелегального програмного забезпечення.

Як би там не було, додатковий бар 'єрний механізм у податкової вже опрацьовується, анонсував запобіжний Гетманцев.

"На сьогоднішній день Державна податкова служба розробляє, - а ми здійснюємо за цим парламентський контроль, - технологію і порядок виявлення змін до системи обліку палива", - зазначив голова профільного комітету ВР.

Він додав, що в подальшому всі сторони - податкова, фіскали, представники комітету і нафтотрейдери, - домовилися обмінюватися інформацією про розвиток ситуації, а також проводити спільні зустрічі кожні два тижні.

Відкрившись знову - відіб 'єш втрати за 2 тижні

Причина того, що частина нелегальних операторів ринку змогли відновити роботу після грудневих рейдів, криється ще і у відсутності відповідальності за ведення незаконного бізнесу, вважає директор спеціальних програм науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев. В більшості випадків не можна визначити кінцевого власника компанії, який, до того ж, часто не є резидентом України.

При цьому орендар заправки, який торгує пальним у сіру, згідно із Законом не буде нести покарання за будь-які порушення: від недотримання техніки пожежної безпеки і до продажу сурогатного палива. Зазначимо, що в рамкам законопроекту No2515, вже минулого в ВР перше читання, пропонується посилити адміністративну відповідальність за продаж палива без дозвільних документів шляхом істотного збільшення штрафів з одночасним вилученням самого палива і майна АЗС .

Однак, як зауважує Рябцев, штрафи і конфіскації при відкритті бізнесу через час на новому місці можуть відбитися для нелегалів за 2 тижні. Для запобігання повторного відкриття бізнесу єдиним виходом є введення кримінальної відповідальності, упевнений експерт НТЦ "Психея".

У той же час джерелом всього нелегального сегмента продажу палива є його невраховане виробництво. Незважаючи на те, що масштабного контрабандного імпорту палива в Україні немає, - незначні партії, ділиться відомостями Рябцев, доставляються в країну через дрібні портові пункти на Чорному морі, - суттєвим джерелом неврахованого палива стають законсервовані або виведені з промислової експлуатації нафтові свердловини.

З таких свердловин в основному видобувається газовий конденсат, який потім переробляється на міні-НПЗ, зауважує експерт центру "Психея". Рябцев, оцінюючи обсяг нелегального ринку палива в Україні зазначив, що різниця між обігом нафтопродуктів згідно з даними трейдерів і відображеного офіційної держстатистикою обсягу виробництва і імпорту вимірюється мільйонами тонн.

"Ніхто насправді не знає, скільки свердловин використовуються з тих, які офіційно числяться законсервованими. Називалася оцінка для Полтавської області - 380 свердловин. Це означає, що видобутий там конденсат потім переробляється ", - говорить Рябцев.

Нелегально вироблене паливо все одно необхідно відслідковувати через почастішання кількості перевірок, під час яких повинні бути виявлено його відповідність нормативним документам, говорить Рябцев. Експерт вважає, що станом на сьогодні їх проводиться недостатньо.

"Кількість перевірок на відповідність нормативному регламентом в рік не перевищує сотні, в той час як у нас, - лише з числа легальних і які постійно працюють, - функціонує більше 5 тисяч заправок", - пояснює походження проблеми Рябцев.

Дмитро Кругліков

Новини

Популярні теми форуму

analytics