Close button

У Раді все ж розглянуть законопроект buzhanskogo

У Раді все ж розглянуть законопроект buzhanskogo

Законопроект "Слуги народу" Максима buzhanskogo No 2362 "про внесення змін до деяких законодавчих актів з навчання державною мовою в навчальних закладах" внесено до порядок денний парламенту на п 'ятницю, 17 липня, повідомляє Вести.

Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Крім цього документу, нардепи мають намір розглянути в п 'ятницю ще близько 70 питань.

Спочатку законопроект хотіли розглянути 16 липня. Повідомлялося, що з подачі заступниця голови фракції "Слуга народу" Олександра Корнієнка спікер Верховної Ради Дмитро Разумков включив законопроект авторства Максима buzhanskogo в порядок денний роботи парламенту.

Суть запропонованих buzhanskim поправок в Закон про мову полягає в тому, щоб перехід для шкіл з російською мовою навчання на нові навчальні плани, які передбачають більшу частку викладання українською, був перенесений з 1 вересня 2020 року на 1 вересня 2023 року.

В іншому випадку всі російськомовні школи України вже з 1 вересня повинні будуть перейти на українську мову викладання, і тільки навчальні заклади, де викладання ведеться мовами інших національних меншин - офіційних мовах ЄС), ще три роки можуть продовжувати в тому ж дусі. Це протиріччя і усуває законопроект buzhanskogo, встановлюючи єдиний підхід для всіх.

Документ був внесений у Раду 31 жовтня 2019 року. У травні 2020-го його повернули автору, але через кілька днів доопрацьований законопроект знову потрапив на розгляд керівництва парламенту, а потім і профільного комітету. 23 червня комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді законопроект відхилити.

Новини

Популярні теми форуму

analytics